2016. január 6., szerda

Biztonságos-e az olvasószemüvegek használata?

Biztonságos-e az olvasószemüvegek használata?
Biztonságos-e az olvasószemüvegek használata?
Biztonságos-e az olvasószemüvegek használata?
Abszolút. A vezető szemészek gyakran ajánlják a boltokban is kapható olvasószemüvegeket a presbyopiás páciensek számára, akiknek csak egyszerű nagyításra van szükségük. Azonnal viselhető olvasószemüvegeket emberek milliói használnak világszerte.

A készre gyártott olvasószemüvegek számos mókás stílusban és színben érhetőek el, így bátran kísérletezhetsz a divattal, ha egy elég botrányos külsejű szemüveget is veszel, és nem kockáztatsz vele sok pénzt sem. Ha nem tetszik a stílus, bármikor beszerezhetsz egy másik hagyományosabb külsejű, olcsóbb modellt. A készre gyártott olvasószemüvegek továbbá lehetővé teszik, hogy tartalék példányokat tarts az otthonod különböző pontjain, illetve akár az autódban, az irodádban, a táskádban, a tárcadban, a hajódban és még sok egyéb helyen.

A patikákban kapható olvasószemüvegekkel megbecsülhetőek a receptre felírható olvasószemüveg tulajdonságai. Természetesen nem annyira pontosak, mint a receptre kapható szemüvegek, de ha mindkét szemnél ugyanakkora korrekcióra van szükség és jelentős mértékű szemtengelyferdülés nem tapasztalható, alkalmi használatra bátra ajánlhatóak.

Szemésznél feliratva egy olvasószemüveg akár több, mint 30.000ft-ba kerülhet neked, ráadásul könnyedén elveszhet vagy eltörhet.

Bár az olvasószemüvegek használata tökéletesen biztonságos, nem nyújtják számodra az egyedi receptre felírt szemüvegek előnyeit. A receptre kapható szemüvegek bifokális/trifokális lencsékkel finomhangolhatóak, így mindkét szem igényeit pontosan kielégítik, valamint közel, távol és a kettő között is a legtisztább látást biztosítják. A legtöbb ember esetén a két szem orvosi értékei nem egyeznek meg, és majdnem mindenkinél szükség van egy kis mértékű szemtengelyferdülés-korrekcióra a receptekben.

A legfontosabb dolog, amin szemed egészsége érdekében részt vehetsz, az a rendszeres szemvizsgálat. A szem rutinvizsgálata 40 éves kor felett kétévente ajánlott.