2013. június 19., szerda

Miért viseljünk napszemüveget?

Miért viseljünk napszemüveget?
Fontos a napszemüveg viselése?

Fontos-e a napszemüveg? Egyértelműen igen. Az év első felében, már mindenkinek elege van a hidegből, és egyre többet gondol a nyári napsütésre. Lassan előkerülnek a napszemüvegek is. Amellett, hogy divatos kiegészítője lehet megjelenésüknek, a napszemüveg védi is a szemünket a káros UVA és UVB sugárzástól.
Ha hosszasan időzünk a tűző napon, az nem csak a bőrünkre van rossz hatással, de szemünknek sem tesz jót. Az erős fény a szemben szúró érzést válthat ki, valamint fejfájást is okozhat. A hosszantartó káros sugárzás a szemben maradandó károsodás kialakulásához is vezethet. A kellemetlenségek, illetve szembetegségek elkerülésének módja egyszerű: Viseljen napszemüveget és előzze meg a probléma kialakulását!
            A köztudatban élő téveszmével ellentétben napszemüveget nem csak akkor ajánlatos viselnünk, ha napsütéses idő van, hanem akkor is, ha felhős az égbolt. Ugyanis a napsugarakat igen, de a káros UV sugárzást a felhők nem tudják kiszűrni. Ezért szemünk védelme érdekében ajánlatos a napszemüveget felhős, borús időben is elővenni. 
A napszemüvegek szinte feltalálásuk óta hódítanak. Az idő múlásával bebizonyosodott, nem csak hogy jobban látunk velük erős fényben, de védik is szemeinket a nap káros sugaraitól. 
Napszemüveg vásárláskor az első és legfontosabb szempont, hogy a kiválasztott szemüveg lencséi teljes körű UVA és UVB védelmet nyújtsanak, és ez által garantálják szemünk biztonságát.
Ha Önnek is fontos a szem védelme, ide kattintva akár otthon a fotelban ülve is választhat egy új, divatos napszemüveget.