2013. június 13., csütörtök

Márkás napszemüvegek - megérik az árukat?

Márkás napszemüvegek megérik az árukat?
Márkás napszemüveg - megéri?
     Személyes tapasztalataim alapján kijelenthetem, nem igazán tudtam vigyázni egyik napszemüvegemre sem. Nem egyszer ráültem, leejtettem, vagy más módon okoztam kárt bennük, ezért többnyire olcsó napszemüveget választok, mert így ha leesik, nincs akkora lelkifurdalásom, és párezer forintból vásárolok egy újat.

     Minden bizonnyal egy drágább napszemüveggel óvatosabban bánik az ember. Ha eltörik, nem csak a lelkiismeretünk bánja, de a pénztárcánk is. Így ha gondosan kiszemeltük a számunkra legmegfelelőbb modellt, és megfizettük a választott biztonságot és kényelmet, amelyet egy borsosabb árú napszemüveg nyújt, akkor valószínűleg odafigyelünk az épségére.

      Nem biztos, hogy annyira drága az a drága szemüveg. Gondoljuk át a következőket. Ha 60 000 forintért vásárolunk egy márkás napszemüveget, és öt éven keresztül vigyázunk rá, és hordjuk, akkor olyan mintha minden évben vettünk volna egy 12 000 forint értékű napszemüveget. Így lebontva ez az összeg már nem is tűnik olyan soknak.

     Lássuk csak milyen világhírű márkák közül is válogathatunk! A legtöbb márkás napszemüveg ugyanattól a gyártótól származik. A Luxottica Csoport például egy olasz cég, amely többek között a következő márkákat gyártja: Burberry, Bulgari, Dolce & Gabbana, Chanel, Donna Karan, Polo Ralph Lauren,Ray-Ban, Salvatore Ferragamo, Paul Smith, Vogue, Versace, Persol, Tory Burch, MiuMiu, Stella McCartney.

     Egy olcsóbb napszemüveg, ha minden előírt szabványnak megfelel, ugyanúgy rendelkezik UV szűrővel, mint egy drágább, viszont ez utóbbi lehet kényelmesebb, szebb, polarizált lencsés, vagy előfordulhat, hogy egyszerűen az a bizonyos drágább modell a szívünknek a legkedvesebb.

      A legfontosabb ok, amiért napszemüveget viselünk, az hogy megvédje szemünket a nap káros UV sugaraitól, a szem korai öregedésétől, a szürke hályogtól és számos más UV sugárzás okozta betegségtől. Ön mekkora összeget szán erre? Mi a legnagyobb tétel, amelyet egy napszemüvegért fizetett? Ha még nem találta meg az igazit, látogasson el a CoolVision webáruházba, és válogasson kedvére!