2017. március 5., vasárnap

Milyen napszemüveget válasszunk 2017-ben?

Lassan vége a nyárnak és őszbe fordulnak a napok, úgyhogy épp itt az ideje megnézni, milyen trendek várhatóak a napszemüvegdivatban.

Hogy napszemüveget csak nyáron hordunk? – Óriási tévedés!

2017 Napszemüveg trendek
2017 Napszemüveg trendek
2017 NapszemüvegNézzük, mi számít idén trendinek.

Meglepő módon reneszánszát éli a színes napszemüveg. Ma már nem feltétlenül Ali G komikus karaktere jut róla eszünkbe, és nem csak poénból veszünk fel sárga lencséjű szemüveget. Hála a celebeknek és az olyan divatházaknak, mint a Louis Vuitton vagy a Prada, a hetvenes évek retro stílusa nem csak a kifutókra tért vissza, de mi is szívesen választjuk az élénk színű napszemüvegeket. Gondoljunk például az aviator szemüvegek nagy sikerére.

Ami azt illeti, nem csak a sárga lencsék lettek nagyon divatosak. A párizsi és milánói kifutók modelljein nem egyszer láthatunk sárgából pinkbe áthajló színátmenetes Fendi, Trussardi vagy Banana Republic napszemüvegeket.

Nem csak a színes, de az átlátszó lencse is a tavaszi trend nagy slágere volt. Ez köszön vissza a Chanel őszi kollekciójában. Az oversized lencsék egyszerre kölcsönöznek klasszikus és divatos megjelentést. A geeky stílust kedvelők választhatnak átlátszó keretet is. Aki pedig ragaszkodna egy kis színhez, annak idén kötelező kiegészítő az enyhén sötétedő átmenetes átlátszó lencse.

Szakmai körökben az úgynevezett „Bug eye” stílust jósolják az idei ősz befutójának – hatalmas színes vagy sötét lencsével.

A formákra és a keretekre is érdemes figyelnünk – bár a keret nélküli verziók is éppúgy divatosak. Az őszi trend a Gucci napszemüvegekre jellemző hangsúlyos keretek divatját követi.

Általánosságban elmondható, hogy a tervezők mostanság ragaszkodnak a nagy, hangsúlyos formákhoz, ám aki nem akar elveszni a hatalmas szemüvegkeretek mögött, az is biztosan talál magának stílusos darabokat. Kisebb, ovális fémkereteket például egyre többször láthatunk a divatos férfi kollekciókban. Aki pedig nem riad vissza a fémesen futurisztikus, keret nélküli napszemüvegektől, az a SteamPunk legújabb modelljeit egyszerűen imádni fogja.

2017 Napszemüveg modellek
2017 Napszemüveg modellek

A formák tekintetében minden jöhet, ami kerek, négy- vagy nyolcszögletes, esetleg enyhén felfelé ívelő. A színekhez hasonlóan a keretek sem visszafogottak: a kollekciókban hangsúlyos és merész modellekkel találkozhatunk. Idén a konzervatívnak mondott szürke is újra divatos, csakúgy mint a márványmintás, az állatbőrmintás és a több színű keretek.

De aki mindezt túl komolynak tartja, annak még mindig ott a macskaszem formájú napszemüveg – ezúttal divatos vastag kerettel. A kifutókon a Philip Lim és Versace modellek merészen elegáns mintái mágnesként vonzzák a tekintetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése