2015. december 28., hétfő

Hogyan különböztessük meg az eredeti napszemüveget a hamisítványoktól?


Napszemüvegek az Interneten számos weboldalon kaphatóak. Közülük sok oldal állítja, hogy ezek eredeti példányok, míg mások nem igazán említik meg ezt, de elhitetik az emberrel, hogy az általuk árusított replikák eredetik.  Valójában csak az okos vásárló tudja megállapítani, melyik oldal közülük a megbízható. Ezen útmutatót követve saját belátásod alapján eldöntheted, mely oldalak árusítanak eredeti termékeket:

Hogyan állapítsd meg, hogy klónnal vagy eredeti napszemüveggel van-e dolgod?
- Visszavételi irányelvek Kerüld el azon weboldalakat, amelyek nem veszik vissza a terméket.

- Vizsgáld meg alaposan a szóhasználatot. A legtöbb, eredeti napszemüvegeket áruló hivatalos viszonteladó tudatni fogja veled, hogy eredeti terméket árul. Tehát keresd a garantált eredetiségre utaló szavakat.

- Minőség: Ha egy weboldal állítása szerint napszemüvegeik „nagyon jó minőségűek”, az aggodalomra adhat okot. A designer márkaneves napszemüvegek nem ok nélkül márkásak - a márka a minőséget reprezentálja és mindenhol állandó. A fent említett oldalak akár jó minőségű klónokat is árulhatnak.
- Vizsgáld meg a csomagolásról készített fotókat. A vadonatúj napszemüvegek mindig dobozban érkeznek, törlőkendővel és jótállási lappal. Ne bízz meg az olyan eladóban, aki ezeket nem biztosítja a napszemüveg mellé. Egyetlen esetben fordulhat elő, hogy ezek hiányoznak: ha a napszemüvegek nem vadonatújak - ez pedig amúgy sem jelentene jó üzletet.

- Néha a hamisított „designer” cuccokat „designer által inspirált” felirattal látják el. Ne ülj fel ennek a trükknek - csak azért írják ki, hogy ne kerüljenek bajba később.

- Garancia: Az eredeti napszemüvegeket árusító weboldalak mindig garanciát vállalnak az eredetiségre. Ha nem találsz ilyet az oldalon, kezdj el aggódni.

- Ügyelj a hamisított csomagolásra. Mivel a hamisítványokat árusítók közül sokan tisztában vannak vele, hogy vásárlójuk mire fog elsőre tekinteni, megpróbálják eredetinek beállítani a hamis dobozt vagy egy másik modell dobozát használják fel.

- Ügyelj a napszemüveg szárának belső részén lévő kódra. Ha megtaláltad, keress rá a designer weboldalán és ellenőrízd, hogy létező modellszámról, aktuális stílusról, megfelelő színről stb. van-e szó.

 - Vigyázz az olyan ajánlatokkal, amelyek túl jónak tűnnek ahhoz, hogy igazak legyenek. 

- Nézz utána a dolgoknak. Tekints az utánanézésre egy későbbi jó üzlethez szükséges munkaként. Az Internet korában minden napszemüveg gyártó saját weboldallal rendelkezik. Ezt érdemes kihasználnod.

- Légy résen, ha egy aukción az eladó a designer hivatalos fotóit használja fel.  Kimásolhatták az eredeti gyártótól a fotót és közben eladnak neked valami olyat, ami csak hasonlóan néz ki az azon látható termékhez. Győződj meg arról, hogy az eladó nem hivatalos fotókat használ-e fel. Amennyiben igen, kérj tőle pár valódi fotót e-mail-ben. Ha megkaptad a képeket, nézd át őket alaposan és figyelj meg bármilyen szokatlan dolgot rajtuk.

- Ne foglalkozz az olyan termékekkel, amelyik a „-stílus” szót/utótagot tartalmazzák a hirdetés címében. Erről egyszerűen üvölt, hogy hamisítványról van szó.

- Kérdezz rá az eladónál, hogy a termék 100%-ban eredeti-e és ha mégis kiderítenéd, hogy nem az, visszatérítik-e a pénzed, beleértve a csomagolási és szállítási költségeket. Ha a válasz ’nem’, érdemes óvatosnak lenned.

Ha online vásárolsz, fontos megvédened magad. Designer napszemüvegeket csak olyan webáruházakból vásárolj, amelyek a kapcsolatfelvételi adatokat és a céges regisztrációs számot jól láthatóan feltüntetik a weboldalukon. Az eredeti termékeket árusító online áruházaknak be kell tartaniuk bizonyos szabályokat, pl. kötelesek visszavételi tájékoztatót közzétenni, amely megfelel a távolsági eladási törvényeknek. Ügyelj rá, hogy elolvasd a szállítási, visszavételi, általános felhasználási és adatvédelmi tájékoztatóikat a vásárlást megelőzően.

2015. december 20., vasárnap

A tökéletes napszemüveg kiválasztása - sokkal több egy divatcikknél



Manapság sokan hordanak napszemüveget divatból. Egyértelmű, hogy az embernek fontos az arcához tökéletesen passzoló stílusút megkeresnie, de a napszemüveg nem pusztán egy kiegészítő, amivel sztár módjára járhatunk-kelhetünk az utcán. A helyes napszemüveg viselésével megakadályozhatjuk az ultraviola (UV) sugárzás által okozott rövid- és hosszútávú szemkárosodást is.
A tökéletes napszemüveg kiválasztása

Ami azt illeti, számos tanulmány bizonyítja, hogy a Napból származó ultraviola sugarak megnövelik a szürkehályog, illetve sok egyéb, vakságot okozó betegség, sőt, akár a szemrák esélyét. Ezért már az olcsó, UV védelem nélküli napszemüvegben, intenzív UV sugárzásnál eltöltött pár óra is vaksághoz vagy szemrákhoz vezethet, bármilyen ijesztően is hangzik.

Ezért fontos, hogy következő napszemüvegünket egy csúcsminőségű, elismert márkától vásároljuk meg.   Továbbá, hogy segítsünk a jó döntésben, alább közzéteszünk néhány megfontolásra érdemes, lényeges tényezőt, amit érdemes figyelembe venni napszemüveg vásárlásnál.

1. 100%-os UV-védelem - ügyeljünk rá, hogy következő napszemüvegünk maximális védelmet biztosítsanak a szemeinknek. 100%-os UV védelmükkel kivédik a káros UV-sugarakat és kellemessé teszik a napsütésben tartózkodást.

2. A nagyobb mindig jobb - a szemeket minél jobban le kell fedni a napsugarak elől, hogy azok károsodását megelőzhessük. Ezért leginkább a túlméretes és a fejet körülölelő stílusú, UV védelemmel ellátott napszemüveget érdemes választani.

3. Le a sötéttel - bár jól néznek ki és lefedik a szemet, az csak tévhit, hogy a sötétebb árnyalatú napszemüvegek jobban is védik azt. Bár egyes modellek közülük remek UV védelemmel bírnak, a sötétebbek nem feltétlenül nyújtanak nagyobb védelmet - ez pusztán csak berögzült tévhit.

 4. A polarizált lencsék fontossága - a polarizáció a közhiedelemmel ellentétben nem véd az UV sugarak ellen. A lényege, hogy a reflektív felületekről (mint pl. járda, utak, vízfelület) érkező becsillanást meggátolja. Ugyanakkor a polarizált napszemüveg melletti döntés kifejezetten fontos lehet, ha vezetés közben vagy a napon használnánk azt, mert segíti a látást.

5.  A pénz nem számít - a kisebb vagyonba kerülő dizájner napszemüvegek nem feltétlenül védenek a legjobban a napsugárzás ellen. Ezért érdemes mindig az UV-védelemre és a polarizált lencsékre koncentrálni és nem az árcédulára.

A tökéletes napszemüveg kiválasztása
A tökéletes napszemüveg kiválasztása
Összességében elmondható, hogy a napszemüvegek a megjelenésen kívül sokkal többről is szólnak. Védik a szemet a napsugarak ellen és főleg emiatt érdemes 100% UV-védelemmel bíró, polarizált napszemüveget választani - amit viselve biztonságban mehetünk bárhová is.

2015. december 15., kedd

2016 legjobb napszemüveg trendjei divatos férfiaknak

Bár a 19. század korai évei óta léteznek, a napszemüvegek a modern világ egyik legfőbb divatjává váltak. i Nem csupán praktikusak, mert megvédik az ember szemét a káros UV sugaraktól, de tökéletesen kiegészítik a megjelenést is. Biztosan állítható, hogy a napszemüvegek nagyon népszerűek a divat megszállottjai körében és 2016-ban is a legdivatosabb kiegészítők közé fognak tartozni.   Mindegy, hogy némi délutáni profilfotózásról vagy egy szombat esti italozásról van szó a bandával, a napszemüvegeknek jelentős szerepük van a stílus meghatározásában.

Bár a napszemüveg fontosságáról már volt szó, a megfelelő típus kiválasztása nem a legegyszerűbb dolog.  Bizonyos típusok egyeseknek jól állnak, másoknak pedig kevésbé. Mivel minden férfi stílusos és vonzó megjelenést szeretne, alább láthatunk egy listát a 4 legnépszerűbb férfi napszemüveg fajtáról.

1. Pilóta napszemüveg:

Aviator férfi napszemüveg
Aviator férfi napszemüveg
A Bausch & Lomb által kifejlesztett Aviator (pilóta) napszemüveg a divat világában nagyon népszerű. A mostanra már a Ray-Ban tulajdonába tartozó Aviatort eredetileg a Bausch & Lomb tervezte. Aviator stílusú napszemüvegeket számos egyéb neves divatcég is gyárt. A karakteres -és gyakran tükrös- lencsék kb. 2-3x nagyobbak a szemgolyónál. A napszemüveg fém kerete nagyon vékony, gyakran kettős vagy hármas híddal látják el. Ezek modellek leginkább a szív alakú arccal rendelkező férfiaknak ajánlottak.

2. Wayfarer napszemüvegek:

Wayfarer férfi napszemüveg
Wayfarer férfi napszemüveg
A Wayfarer stílust az ikonikus Ray Ban napszemüveggyártó tette népszerűvé. A divathullám még 1950-ben indult el. A dizájn és az esztétika friss trendet és felfrissülést hozott az akkoriban uralkodó fém szemüvegek után. Idővel ezen stílus népszerűsége lecsökkent, de mostanában a divatbemutatók újraélesztették azt. A Wayfarer stílusú napszemüvegek retrós megjelenést kölcsönöznek használójuknak. Enyhén színezett peremeik és lencséik miatt tökéletesek az év ezen időszakára.

3. Tükrös napszemüvegek:

Tükrös napszemüvegek férfiaknak
Tükrös napszemüvegek férfiaknak
Az ilyen stílusú napszemüvegek legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy a viselője körül tartózkodó emberek az erős tükröződés miatt a saját tükörképüket is láthatják bennük. Ez a típus bámulatosan fest a fényképeken és igazán felhívja viselőjére a figyelmet. Rejtélyes, ugyanakkor magabiztos személyiségről tanúskodik. Amennyiben önbizalmat, függetlenséget és komoly hozzáállást szeretnénk kifelé sugározni, a tükrös napszemüveg ehhez tökéletes választás. Példaképpen elsősorban az Aviator napszemüvegeket érdemes felhozni.

4. D-keretes napszemüveg:

D-keretes napszemüveg férfiaknak
D-keretes napszemüveg férfiaknak
A D-keretes napszemüvegek egyszerre adnak kortárs és retrós megjelenést. Ez a stílus igen népszerű és nagy rá az igény a precizitásuk és az egyedi tervezésük miatt. A legtöbb egyéb stílus ovális alakkal bír. Ugyanakkor a D-keretes napszemüvegek szakítanak a sztereotípiákkal és a perem felső részén lévő éles, szögletes vágásról ismerhetőek fel. Ez futurisztikus érzetet és egyéni szexepilt sugároz.  A stílus legjobb darabjai a Dolce & Gabbana kínálatában találhatóak meg.

Ennyi a lényeg. Amennyiben követted javaslatainkat a legjobb napszemüveg trendek terén, izzani fog körülötted a levegő. Oszd meg tapasztalataidat velünk alább a komment részlegben.